2009. február 23., hétfő

Kedves Otthoniak!

Koszonom leveleiteket, igyekszem valaszolni rajuk. Itt modemes internet van es ritkan lehet hasznalni, de minen lehetoseget kihasznalunk... Ugy elunk mi itt a foberlovel es gyerekeivel mint egy nagy csalad, tegnap az Ukran Babptista gyulekezetben szolgaltam delelot delutan pedig a cigany testverek kozott, igehirdetes utan elindultak az emberek a szoszek fele, dobbenetes volt latni, hogyan reagalnak Isten beszedere, ma 3-tol talalkozunk veluk...naprol napra tobben vannak a testverek...

A Galata levelet tanulmanyozom, Pal nem tudott ertuk halas lenni, szemben a tobbi peldaul, a Korinthusi gyulekezettel, pedig ott voltak bunok. Tudjatok miert? A keresztrol levettek a tekintetuket es nem alkalmaztak az eletukbe. Teljesen elvallasosodtak, mar nem volt jelen a Szent Lelek, es igy a Szeretet sem, emberi ezesek es szokasok kerultek eloterbe. Belepett a: kepmutatas, a felelem, test szerint kezdtek elni, aggodva figyeltek a napokra, elment az orom a boldogsag, es a kegyelmet kicsapongasra hasznaltak. Pal azert irta a levelet, hogy helyreallitsa a kozosseguket Krisztussal. Mikozben olvastam a Galata level sorait, az a fajo erzes fogott el, hogy mennyi ember fosztja meg magat attol a frissessegtol, oromtol, es aldastol amit Istentol kapunk, csak azer mert testi dolgokra figyel csupan. Pedig Jezus mondja: a test nem hasznal semmit a Szellem az aki megelevenit. De nemelyek ezzel mit sem torodve csinaljak ahogy eddig, es igy vallasosodik el az ember. Iten orizzen bennunket attol, hogy ures, vallasos, hideg, senki szamara sem vonzo eletet eljunk. Jezus korul nem faztak a szivek, Jezus korul szerettek lenni, amikor a Szent Lelek betoltotte az a Jeruszalemi kis hazikot, nem volt idegenkedes, nem volt szakadek a kapcsolatokban, mindenki megragadta Istent, szemelyesen vagytak Ra, nem csak nehanyan, hanem mindenki egyutt, es vonzo volt a kozossegbe jarni, gyulekezetbe jarni.

Joelnel olvassuk, hogy nagy pusztitast vegeztek a kulombozo bogarak Izrael es az Egyhaz eleteben, (egyebkent a szolo az egyhazat szimbolizalja a fugefa Izraelt) az elso resz a pusztulasrol beszel:elszarad, elhervadt minden elment az elet, szomorusag, gyasz, a gabona: Ige, a must: az orom, olaj: a Szent Lelek elapadt es ennek eredmenye, hogy az orom is kiszaradt az emberekbol.

Mi hozza a valtozast?
bunbanat, es gyasz es kozossegi bojt, kialtas szabaditasert, megteres, Szent Lelek

Joel 1 resz a pusztulasrol es romlasrol szol
2 resz megteresrol
3 resz a Lelek kitolteserol (csakis az elobbiek utan)
4 resz mindenki a tron elott all



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése