2009. február 9., hétfő

Jó reggelt!

Isten jó! mindenkörüményem ellenére, a mai napon is ez a tény erőt ad, és a személyes megtapasztalássá válik....

A Segítség Olaja

Olvasd el: Ézsaiás 61:1-3

Felkent engem az ÚR. . . hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat. -Ézsaiás 61:1,3

Létezik egy történet egy különc öregemberrõl, aki egy olajozót vitt magával, bárhova is ment. Ha egy nyikorgó ajtón vagy szoruló kapun ment keresztül, akkor megolajozta a zsanérokat. Olajozásával megkönnyítette a mögötte jövõk életét. Szinte minden nap találkozunk olyan emberekkel, akiknek élete csikorog és recseg a problémák miatt. Az ilyen helyzetekben két lehetõségünk van - kritikus lélekkel csak növeljük gondjaikat, vagy Krisztus Lelkével megolajozzuk életüket.

Néhányan, akikkel találkozunk, elviselhetetlen terheket hordoznak és egy együtt érzõ szó olajára vágyakoznak. Mások letörtek és úgy érzik nincs remény. A bátorítás egyetlen cseppje felélesztheti reményüket. Mások alantasak és bûntõl terheltek. Az ilyen emberek a kedvesség olajának rendszeres használatával képlékenyek lesznek Krisztus megváltó kegyelmére.
Amikor elfogadjuk Krisztust, mint Megváltót és Urat, a Szentlélek költözik belénk és képessé tesz arra, hogy másoknak áldás lehessünk. Ha készen állunk arra, hogy minden nap és mindenhol kiárasszuk Isten segítségének olaját, otthonukkal kezdve, akkor Krisztus szépségét és az öröm olaját szolgálhatjuk a szenvedõk felé.
Lehet, hogy az olajozós öregember nem is volt olyan különc?

Gyakorlati Megvalósítás:
Hallgasd meg a gondokat.
Imádkozz céltudatosan.
Bátoríts szavakkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése