2009. március 17., kedd

Munkácson vagyunk négy napja, a múlt héten Biblia hetet tartott a gyülekezet és minden nap találkoztak az imaházban, hogy tanulmányozzák az Igét. Az a kegyelem, hogy nem csak tanulmányozzák hanem igyekeznek az életükbe átültetni is. "aki azt mondja, hogy Ő benne van magának is úgy kell élnie ahogy Ő élt" Ezen a héten Ima hetet tartunk, ma volt a második nap, holnap Jancsi (pásztor) elutazik. Imádkoztunk és elvettük Istentől, hogy az egész városra hatással lesz a gyülekezet, a pásztorokért könyörögtünk, hogy elfogadják egymást. Arra láttunk rá, hogy sokkal könnyebb Isten népét egységre hozni, mint a pásztorokat... A következő héten a személyes evangelizációról fogunk tanulni, hogyan kell ezt csinálni.

A családunk jól van, Anikóval sétáltunk, sütött a nap, olyan jó volt. Szellemben is ezt éljük meg, "süt a nap", a gyerekekkel délelőtt kimentünk játszótérre, délután Anikó és Mancika foglalkozik velük. Festenek, tornáznak, mesét néznek... ezek mellett minden nap szolgálunk valahol

A következő sorokat az unokahúgom fordította,nagyon ügyes...



A felvételitől a diplomáig

Zsoltárok 25:12-14
"Azt az embert,aki féli az Urat,oktatja ő,hogy melyik utat válassza. Élete boldog marad, és utódai örökli a földet. Közösségben van az Úr az őt félőkkel,szövetségére tanítja őket."

Nagyon fontos megértenünk azt,hogy Isten elsősorban jellemük alapján választja ki az Ő tanítványait, nem pedig észbeli tudásuk, vagy egyetemi diplomáik,sem pedig szociális kiváltságaik alapján. Hanem szívüknek felé való hozzáállása alapján. Egy olyan embert keres,aki féli az Urat,aki áhítatos tisztelettel és félelemmel fordul az Úr felé. Azt mondja,hogy azt az embert oktatni fogja Ő,hogy melyik utat válassza. Annak az embernek az élete boldog marad, és utódai öröklik a földet.

Ezután még egy ennél is csodálatosabb dologgal folytatódik az Ige: Közösségben van az Úr az őt félőkkel. Egy másik fordítás szerint, az Úr titka azoké,akik félik őt. Úgy vélem,hogy nem lehet nagyobb kiváltságunk egy másik személlyel való kapcsolatunkban,minthogy az az ember megbízik bennünk annyira,hogy megosztja velünk a titkait. És annyira megdöbbentő számomra belegondolni,hogy ha megvan bennünk ez az áhítatos tisztelet az Úr felé,akkor Ő megosztja velünk a titkait,és megtanít minket az Ő szövetségére.
Hiszen tudnod kell,hogy Isten áldásai az ő szövetségén alapulnak, és ha ő megtanít bennünket az Ő szövetségére,akkor ez megnyitja előttünk az utat,hogy átvehessük mindazokat az áldásokat,melyeket az Úr biztosított számunkra. - Derek Prince

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése