2009. július 28., kedd

Zak.9,11 "Sőt a veled való szövetségnek véréért a te foglyaidat is kibocsátom a kútból, amelyben nincs víz."
Isten felemeli az Ő népét, és magasan fog állni az Úr házának hegye! Magasabb lesz minden más, a városokban felnövekedni akaró magaslatnál. Az emberek pedig, akik eddig víz után kutatva jártak mindenfelé, odafordítják az arcukat és meglátják a minden más hegy fölé emelkedő Siont - Isten dicsőségével telve.
Jer.50,4-5 "Azokban a napokban, és abban az időben, azt mondja az Úr, eljönnek az Izráel fiai, ők és a Júda fiai együtt, sírva jönnek és mennek és keresik az Urat, az ő Istenüket. A Sion (az Eklézsia, Isten népe) felől kérdezősködnek, arrafelé fordítják arcukat. Eljönnek és odaadják magukat az Úrnak örök szövetségre, amely feledhetetlen."
Keresik és megtalálják Siont, azt a helyet, ahol élő vizekre találnak, ahol öröm és ünneplés van, ahol otthont találnak, ahol már nem éri el őket a 'gonoszság pálcája', ahol oltalom és védelem alatt, Isten jelenlétében megnyugodnak, felépülnek és Isten erős fiaiként ragyognak, világítanak.
Sion lakói, Isten erős, érett fiaiként bátran megnyitják a szájukat és megújulást, életet, gyógyulást, szabadulást, felépülést, megoldást hirdetnek, bölcsességet szólnak, a sötét helyekre bevilágítanak és kihozzák a foglyokat.
Ézsa.49,8-9 "Így szól az Úr: Jókedvem idején Én meghallgattalak, és a szabadulás napján segítettelek; megtartalak és nép szövetségévé teszlek, hogy megépítsd a Földet, és kioszd az elpusztult örökségeket; Így szólj a foglyoknak: 'Jöjjetek ki'! És azoknak, akik sötétben ülnek: 'Lépjetek elő'! Az utakon legelnek, és minden halmokon legelőjük lesz." N.P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése